Waarom een cursus solliciteren?
Solliciteren is een vaardigheid die niet iedereen is gegeven.
Dit komt omdat erin de opleiding hier weinig of geen aandacht aan wordt besteed en éénmaal aan het werk, denkt u zeker niet in eerste instantie aan solliciteren.
In de loop van uw carrière heeft u misschien een interne sollicitatiebrief geschreven naar een andere (hogere) functie binnen uw eigen organisatie, maar dan houdt het ook op. Totdat het plotseling moet, omdat uw organisatie om welke reden dan ook moet inkrimpen en u waarschijnlijk ook moet uitzien naar een andere baan.
Het vinden van een andere baan is op dit moment en dat weet u misschien door ervaring van familie, collega etc. maar al te goed, dat dit niet makkelijk zal zijn.
Ook de media zijn niet direct positief over de huidige kans van slagen, een andere baan te kunnen verwerven en de aantallen werklozen spreken dan ook voor zich.
Er zijn vele cursussen/boeken solliciteren, alleen die van ons behandelt alle onderdelen die van belang zijn bij het solliciteren en natuurlijk wordt er aandacht geschonken aan het solliciteren via het internet. Daarom spreken we van een praktijkboek solliciteren.

Inhoudsopgave

Waarom een cursus solliciteren?
Hoe komt u aan een contact?
Wat zijn uw pluspunten?
Blijf studeren
Het schrijven van een goede sollicitatiebrief
Voorbeelden sollicitatiebrieven
Het curriculum vitae (CV) – levensloop
Open sollicitatie
Het internet en solliciteren
Keyword search
Wat bedoelt men?
Registeren
Het sollicitatiegesprek

Kosten: € 35,00 (inclusief BTW en exclusief verzendkosten)

Bestellen